Co jedí v Rusku

Hutnou polévku boršč, v níž hraje prim červená řepa, kořenová zelenina a zakysaná smetana, není třeba představovat. Vydatná porce bez problémů nahradí i hlavní chod. Podobně sytá je i polévka soljanka. Jejím základem jsou různé druhy mas, kousky nakládaných okurek, rajčat a cibule – sice nezvyklá, ale příjemně chutná kombinace. Z nakládané zeleniny se vaří také polévka zvaná rosolník. Zelná s převahou masa a hub se nazývá šči. Tradiční jsou také rybí polévky. Výraznou chuť většině pokrmů dodává oblíbený kopr.

Hovězí Stroganoff objevíte i v nabídce českých restaurací. Tato hustá smetanová omáčka s houbami a bílým vínem, se podává nejčastěji s bramborem. Milovníci grilování ocení šašlik. Různé druhy mas, mezi nimi i skopové, opékané na špejli. Tabaka je kuře, které se smaží vcelku. Obdoba našeho rizota se nazývá plov, ale očekávejte v něm skopové nebo jehněčí maso. Těstovinové pelmeně zachutnají hlavně dětem. Náplň může být masová, zeleninová nebo sýrová. Podávají se přelité máslem a lžící zakysané smetany.

Narazíte-li na stánek s blini (palačinky) pak vyzkoušejte náplň z červeného kaviáru. Skvěle chutnají i se smetanou nebo jen tak, zjemněné máslem. Záleží na chuťových preferencích strávníků. Až narazíte na smažené pirožky ve tvaru půlměsíce, ochutnejte ty s masem i sýrem.

To nejlepší z Moskvy


Světově známý kaviár, červený z lososovitých ryb a černý z jeseterovitých, se vyrábí naložením jiker do soli. Pravý kaviár je černý a nejdražší varianta pochází z jiker vyzy velké – gigantické sladkovodní ryby, jejíž populace je v důsledku nadměrného lovu téměř vyhubena. Kvalitu a cenu určuje zejména čerstvost.




T-shock


Next Post

Jeruzalémské Staré Město

So Led 11 , 2020
Hutnou polévku boršč, v níž hraje prim červená řepa, kořenová zelenina a zakysaná smetana, není třeba představovat. Vydatná porce bez problémů nahradí i hlavní chod. Podobně sytá je i polévka soljanka. Jejím základem jsou různé druhy mas, kousky nakládaných okurek, rajčat a cibule – sice nezvyklá, ale příjemně chutná kombinace. […]